آشنایی با برق اضطراری یو پی اس

برق اضطراری یو پی اس

قطع برق در برخی از مراکز و شرکت ها در عملکرد سیستم های حساس و وابسته به برق، اختلال به وجود می آورد. برای همین دستگاهی که بتواند در زمان قطع برق بی وقفه کار تامین برق را با کیفیت بالا و ولتاژ مورد نیاز را انجام بدهد، از اهمیت زیادی برخوردار است. برق اضطراری یو پی اس به عنوان منبع تغذیه کاری می کند تا در زمان برق شهری، هم چنان برق بدون نویز و نوسان در دستگاه ها در جریان باشد. ما در مجموعه کیان صنعت قصد داریم به آشنایی با منبع تغذیه اضطراری بپردازیم.

منبع تغذیه اضطراری چیست

برق اضطراری UPS

یو پی اس یا همان منبع تغذیه برق دائمی جزء پر مصرف ترین وسایل برقی کمکی یا جانبی محسوب می شود. برق تولید شده توسط یو پی اس ها بسیار مرغوب تر از برق شهری هستند. چون دو قطعه یک سو کننده و اینورتر در ورودی و خروجی یو پی اس است که نویز برق را می گیرد و برق خروجی از یو پی اس را که به باتری وابسته است را به صورت یکنواخت تری تامین می کند.

تمایز منابع تغذیه برق اضطراری یو پی اسUPS

برق اضطراری یو پی اس در زمان قطعی برق وظیفه دارد که برق مورد نیاز را تامین کند. برخی از  دستگاه های برق اضطراری برای مدت کوتاهی وظیفه تامین برق را برعهده بگیرند. البته به مقدار مصرف، به سیستم مورد تغذیه و سرویس و نگهداری یو پی اس بستگی دارد.

این در حالی است که برخی دیگر از یو پی اس ها می توانند به مدت نامحدودی تا زمان وصل برق، برق اضطراری را تامین کنند.

یک ویژگی دیگر که سایر دستگاه های برق اضطراری UPS را از هم متمایز می کند، این است که مدت زمان تامین برق اضطراری هر کدام از انواع یو پی اس ها با هم متفاوت است. البته این موضوع به عیب یابی یو پی اس هم بستگی دارد.

 

اهمیت استفاده از سیستم های برق اضطراری یو پی اس(UPS)

در برخی از اماکن یا ادرات در زمان قطع برق، نبود منبع برق اضطراری یو پی اس با مشکلاتی همراه می شود از آن جایی که سیستم های حساس در هنگام قطع برق هم چنان باید به کارشان ادامه دهند، استفاده از برق اضطراری یو پی اس می تواند کمک کننده باشد.

کاربرد برق اضطراری یو پی اس

در زمان قطع برق برخی از مشاغل باید هم چنان به کار خود ادامه دهند و قطع برق می تواند برای برخی از سیستم های حساس مشکل ساز باشد. برخی از مشکلات که در صورت عدم استفاده از برق اضطراری یو پی اس به وجود می آید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فقدان روشنایی و نور
  • ازکارافتادن آسانسورها و درب های اتوماتیک
  • قطع سرمایش و گرمایش و تهویه مطبوع
  • توقف پمپ های تامین فشار آب و پمپ های آتش نشانی

از کار افتادن سیستم های حفاظتی و ایمنی

در ادامه به برق اضطراری یو پی اس سیستم های حفاظتی و ایمنی می پردازیم

برق اضطراری یو پی اس سیستم های ایمنی و حفاظتی

دستگاه های ایمنی و حفاظتی مانند دستگاه اطفا حریق سیستم اعلام سرقت یا سیستم دوربین های مدار بسته جز ملزومات برای برقرای ایمنی و امنیت هستند. بنابراین در زمان قطع ناگهانی برق، تامین برق اضطراری چنین سیستم های حفاظتی و امنیتی حائز اهمیت است. در این نوع سیستم های برق اضطراری یو پی اس از باتری خشک برای تامین برق اضطراری و به عنوان منبع آن به کار برده می شود.

به طور کلی ولتاژ تغذیه این نوع سیستم ها معمولا 24 یا 52 ولت است. برای همین یک یا دو عدد باتری در تابلوهای اصلی این دستگاه ها تعبیه می شود این باتری ها به مدار الکترونیکی وصل می شوند و در زمان وجود برق با برق شهری شارژ می شوند و در زمان قطعی برق شبکه بدون تاخیر برق نگه داشته شده، وارد مدار می شود و برق اضطراری سیستم را تامین می کند

مدت زمان تأمین برق اضطراری

آشنایی با منبع تغذیه اضطراری

مدت زمان تامین برق اضطراری یو پی اس به نحوه مصرف و نوع مصرف سیستم و البته ظرفیت باتری بستگی دارد. طراحی سیستم منبع تغذیه اضطراری به شکلی است که دوام بالایی برخوردار هستند.  عمر برخی از باتری های یو پی اس بعد از مدت زمان معینی که معمولا بین 1 تا 2 سال است، به پایان می رسد.

برق اضطراری یو پی اس(UPS)بدون وقفه کوتاه مدت

برای تامین برق تجهیزات حیاتی چون مجموعه های کامپیوتری مخابراتی یا دستگاههای اتاق عمل و بیمارستانی و آزمایشگاهی به تجهیزات و سیستم تامین برق اضطراری به صورت بدون وقفه نیاز می باشد تا بتواند ولتاژ و فرکانس ثابت را فراهم کند.

 برخی از سیستم های مخابراتی هستند که در صورت قطع برق در کارشان اختلال ایجاد می شود و به مناطق تغذیه نیاز دارند تا از اختلال در عملکرد کل سیستم جلوگیری کنند. برای تأمین برق اضطراری از استفاده از برق اضطراری یو پی اس بهترین انتخاب است

طرز کار دستگاه برق اضطراری (UPS)

در پشت دستگاه یو پی اس جایی برای وصل برق DC و محلی برای وصل برق شهری تعبیه شده است. برق دی سی به وسیله باتری تامین می شود. در صورتی که برق شهر قطع شود،برق DC به وسیله مدار الکترونیکی مبدل برق مستقیم به متناوب به ولتاژ 221 ولت می رسد. سپس بعد از چند ثانیه برق را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد.

ولتاژ مورد نیاز دستگاه برق اضطراری

 برخی از دستگاه های برق اضطراری یو پی اس مجهز به تنظیم کننده خودکار ولتاژ هستند، تا در صورت وجود نوسانات در برق شبکه بتوانند ولتاژ برق را در محدوده مشخصی تامین کنند.معمولا برق اضطراری یو پی اس (UPS) ها با ولتاژ 52 ،24 ،96 و 48 ولت به شکل مستقیم تغذیه می شوند.

مقدار محدوده تثبیت ولتاژ، معمولا به صورت درصد در مشخصات فنی یو پی اس UPS ذکر می گردد. هنگامی که ولتاژ ورودی کم است تنظیم کننده اتوماتیک ولتاژ، ولتاژ را افزایش می دهد و زمانی که ولتاژ ورودی زیاد است، ولتاژ را کاهش می دهد.

 

انواع منبع تغذیه از لحاظ کاربرد

 برخی از یو پی اس ها می توانند بدون توقف بعد از قطع برق، در عرض چند ثانیه برق اضطراری را تامین کنند. این نوع دستگاه ای برق اضطراری یو پی اس در مکان هایی مانند اتاق کامپیوتر، اتاق عمل و غیره به کار برده می شوند. به طوری که معمولا انرژی خود را از باتری یو پی اس تامین می کنند.

برخی از سیستم های برق اضطراری یو پی اس از موتور مولد و مکانیکی برای تولید برق اضطراری استفاده می کنند. این نوع سیستم ها برای راه اندازی نیازمند زمان هستند و تا زمان وصل برق، برق محل مورد نیاز را با تاخیر فراهم می کنند. برای همین با در نظر گرفتن نیاز مکان مورد استفاده و خصوصیات مکان می توان از یکی از سیستم های برق اضطراری یو پی اس یا ترکیبی از هر دو باتری یو پی اس، یا یو پی اس با موتور مکانیکی استفاده کرد.

انواع منبع تغذیه برق اضطراری از نظر عملکرد داخلی

باتری های یو پی اس های با توان کم، در داخل دستگاه برق اضطراری یو پی اس و در دستگاه های پر توان، باتری ها به صورت جداگانه در کابینت باتری می گذارند.

منبع تغذیه برق از نظر عملکرد به سه دسته برق اضطراری آفلاین، خط تعاملی و آنلاین تقسیم می شوند که در ادامه به توضیح در خصوص هر کدام از آن ها می پردازیم.

  1. سیستم منبع تغذیه اضطراری آفلاین

در این منبع تغذیه یو پی اس مصرف کنندگان در حالت عادی از برق شهری استفاده می کنند اما به محض اینکه برق قطع شد، یو پی اس وار مدار می شود و برق باتری را به برق مورد مصرف تجهیزات وابسته تبدیل می کند و به صورت برق خروجی در می آورد.

  1. سیستم تغذیه اضطراری خط تعاملی

در این منابع تغذیه برق اضطراری در صورت وجود برق شهر دستگاه ولتاژ خروجی را تثبیت می کند. در واقع از یک ترانسفورماتور برای بالا و پایین آوردن ولتاژ خروجی استفاده می کند. در زمان قطع برق شهر، بدون وقفه برق اضطراری و مورد نیاز را از باتری ها به دست می آورد.

  1. منبع تغذیه یو پی اس آنلاین

این دستگاه های یو پی اس حساسیت زیادی دارند پس از تصحیح ولتاژ وردی و پاک کردن از انواع نویزها برق اضطراری را به شکل ثابت و فیلتر شده تامین می کنند. در این نوع دستگاه ها ی مدار وجود دارد که به یک پردازنده حساس که مدام جریان ورودی را کنترل می کند، مجهز شده است. این نوع یو پی اس ها برای دستگاه های خیلی حساس نظامی و آزمایشگاهی به کار می روند.

قیمت برق اضطراری یو پی اس

برخی از دستگاه ها هستند که دوام زیادی دارند و تا 2 ساعت قادر هستند تا برق لوازم و تجهیزات را تامین کنند. پس طبیعتا قیمت متفاوتی با دستگاه های کم توان دارند. البته عوامل و مشخصات فنی پارامترهای تاثیر گذار روی قیمت نهایی برق اضطراری یو پی اس هستند. کیفیت و کلاس و ضخامت باتری، نوع تک سولی یا دو سلولی بودن باتری ها دستگاه های یو پی اس متفاوت هستند و بالطبع قیمت های متفاوتی هم دارند.

سخن پایانی

برق اضطراری یو پی اس در بیشتر مجتمع های تجاری و مسکونی کارخانجات بزرگ صنعتی بیمارستان ها و بسیاری از مراکز مهم جز ملزومات به شمار می رود چون در زمان قطع برق، فقدان دستگاه برق اضطراری با مشکلاتی همراه است خصوصا برای مشاغل با سیستم های حساس، بنابراین بهترین انتخاب استفاده از یو پی اس برای برق اضطراری است. گروه فنی و مهندسی کیان صنعت به عنوان تامین کننده قطعات اورجینال با بهره گیری از کادری از مهندسین مجرب و امکان تهیه قطعات فروش باتری یو پی اس را فراهم کرده است. این مرکز در زمینه فروش UPS و تعمیرUPS راهنمای خرید یو پی اس  نیز فعالیت می کند.

5/5 - (3 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *